خود نویسیم و خود خوانیم

پیوندها
آخرین مطالب

به یاد مزه‌های قدیمی

شنبه, ۲۸ دی ۱۳۹۲، ۰۸:۱۶ ب.ظ
یکی از اتفاقاتی که بی‌سروصدا در اطراف ما می‌افتد و به آن توجه نمی‌شود از بین رفتنِ برخی تجربیاتِ طعمی است استفادهبی‌رویه از کودهای شیمیایی و سموم و کشیدنِ شیره زمین‌ها و کشت‌های چندباره سبب شده است تا مزه خیلی از چیزها عوض شود.

کاهو تقریبا دارد مزه آب پیدا می‌کند بزرگ‌تر شده است و بی‌مزه‌تر. بچه بودم چند کاهو را در یک وعده با لذت می‌خوردم مخصوصا مغز کاهو ممست‌کننده بود ولی الآن اگر یک کاهو بخوری دم می‌کنی و شکمت پرباد می‌شود. قدیم، پرتقال می‌خوردم
که غذا هضم شود الآن پرتقال‌ها خیلی بزرگ‌تر شده‌اند و دیگر آن مزه ترش و شیرین سابق را ندارند شیرین‌نمایی آنها از بی‌مزگی آنهاست. پرتقال‌های محلی در رقابت با تامسون‌های بی‌خاصیت شکست خورده‌اند فقط به این خاطر که تامسون مجلسی‌تر است. الآن یک پرتقال را هم به زحمت می‌توان خورد کافی است که یکی از آنها را تا آخر بخوری تا شکمت زندان باد شود ای خردمند
برنج‌های قدیمی منقرض شده‌اند فقط به جهت مجلسی نبودن! برنجهای دراز بر برنجهای گرد غلبه کرده‌اند الآن فقط اسم آن برنجها را از قدیمیها می‌شنوم
هندوانه و خربزه هم داستان مشابهی دارد و همینطور بسیار چیزهای دیگر. مدتهاست مزه موز فاجعه است فقط کافی است به خاطرات موزی خودتان مراجعه کنید
این جدای از اتفاقی است که در زمینه خوردنی‌های دیگر افتاده است نوشابه دیگر آن مزه قدیم را ندارد این تفاوت واقعی است هر چند دلیل آن را نمی‌دانم. شیر هم خیلی با شیر محلی متفاوت است برای خوردن شیر حقیقی، باید گاوهای واقعا محلی با پتسان‌های کوچک را پیدا کنید گاوهایی که صبح می‌روند جنگل و شب بر می‌گردند نه این گاوهای بزرگ‌پتسان کاه‌خور.
شاید کسی فکر کند که من مثل پیرمردهای پارک‌نشین فقط می‌خواهم از قدیم‌ها تعریف کنم اما اینطور نیست. حرف‌های من واقعیت دارند واقعا نسل‌های جدید هیچ‌وقت مزه واقعی خیلی چیزها را نمی‌فهمند و فکر می‌کنند مزه‌ها از اول اینطور بوده‌اند

  • ۹۲/۱۰/۲۸

نظرات (۳)

دکتر عزیز درست می فرمائید. الان استفاده از سموم آفت کش و کودهای شیمیایی و کشت گلخانه و و تغییر ژنتیکی در کیاهان و حیوانات طعم اصیل و واقعای عذاها را از بین برده است. علاوه بر تغییر طعم و مزه برای جسم هم مضر هستند. گرایش به غذاهای ارگانیک الان در جهان فزایند است. الان غذای ارگانیکی که در گذشته ما می خوردیم اشرافی شده و هر کسی نمی تواند غذای فاقد سم و کود شیمیایی و تغییر ژنتیکی بخورد. حرف شما کاملا علمی است. اما افزایش تولید و نیاز به سودآوری در حجم کم و مصرف گرایی فزاینده در جهان پساصنعتی از عوامل اصلی است که بر زندگی بشر در تمام ابعاد تاثیر گذاشته است
درست است فشن جان الان قیمت سبزی‌های ارگانیک در اطرافِ من بیش از دو برابر عادی‌هاست
برنج بدون سم (به معنای واقعی) وجود دارد ولی قیمتش حداقل پنجاه درصد گرانتر از برنج واقعی است.
تکنولوژی، ارزانی و فراوانی را برای ما به ارمغان آورده است وگرنه امار گرسنگان در جهان بسیار بالاتر می‌رفت
من نگران تغییرات ژنتیکی هم هستم خدا می‌دانند نبیرگان و ندیدگان ما چند انگشت خواهند داشت!
سلام
در منابع کشاورزی قدیم امده که اگر گیاهی خاص و وقتی خاص در کنار ورودی ابی که به گیاهان می رسد قرار دهید ان سال از هر افتی به کلمه "هر" توجه کنید
و این که خداونذ نو علم الهی رو خداوند به هر کسی عنایت نمی کند
و شما که دانشگاهی هستید با اموزش مطالب پوچ و بی ارزش سعی در تولید علمی دارید که خود نیز بر ان باور ندارید
و چه خوش گفت مولی ما امیر مومنان علی ولی لله "العلم نقطه کثرها الجاهلون"

اگر بی ادبی به ساحت شما کردم پوزش می طلبم
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی