خود نویسیم و خود خوانیم

پیوندها
آخرین مطالب

بزرگامردی که حسنک بود

پنجشنبه, ۲ مرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۳۳ ب.ظ

می گویند شاعری در رثای مردی شعری زیبا گفته بود. کسی گفت حاضر بودم که من می مردم و این شعر در رثای من گفته می شد. رثاهای زیبا همیشه برایم دلنشین بوده اند و از مطالعه آنها لذت برده ام نمی دانم چرا.شاید به این خاطر که صادقانه تر از تعریف های هنگام حیات افراد اند. به نظر من داستان حسنک وزیر، یکی از زیباترین متونی است که در رثای کسی نوشته شده است، اما آیا اگر بیهقی می خواست در هنگام وزارت حسنک درباره او بنویسد اینچنین دل انگیز می شد؟

به عنوان یک نمونه دیگر، شعر سهراب سپهری در رثای فروغ با مطلع «بزرگ بود و از اهالی امروز بود» را هم بسیار دوست می‌دارم.

اگر خاطرتان باشد مدتی قبل مطلب بسیار زیبایی از سایت سیببستان برای شما فرستادم که در رثای فرزند استاد شهیدی بود اکنون از همان سایت نوشته ای در رثای یک انسان عادی برای شما می گذارم. البته این بخش پایانی این مطلب است، چون من قصد معرفی آن فرد را برای شما ندارم. تنها می خواهم این فقره پایانی را بخوانید:

«زهرا از جذابیت ظاهری زنانه بهره چندانی نداشت. پایش هم کمی می لنگید. مجرد زندگی می کرد. به اندازه کافی دلیل داشت که افسرده باشد. اما نبود. آتش درون اش بیدار بود. مهرش تابان بود. کمتر دیدم عصبانی شده باشد مگر بر سر حقی ضایع شده. او را با لبخند همیشگی اش به یاد می آورم. با آن آقاجان اینطور کنید و آنطور کنید هایش. با عشقی که به ایران داشت. زهرا نه چپ بود نه راست بود نه مذهبی یا غیرمذهبی بود. زهرا اومانیست بود. مذهب اش عشق بود به همنوعانش. دست اش نرسید کارهای بزرگ بکند اما این باعث نشد از کارهای کوچک روی برگرداند. آنچه از کار که از دست اش بر می آمد هرگز به هیچکس دریغ نکرد. آسوده بود و آرامش داشت. آن آتشی که نمیرد همیشه را پاس می داشت و از آن آرامی نصیب می برد. زود مرد اما سبک از سر جهان گذشت. با جهان خوبی کرد هرچند جهان با او خوبی نکرد چندان که سزای او بود.»

دوست دارم اگر شما هم متون مشابهی در اختیار دارید برای من بفرستید

  • ۹۳/۰۵/۰۲

نظرات (۷)

متن مشابهی ندارم. موضعات تو همیشه الهام بخشه و مرتب سوژه های جدید رو می کنم دوست دارم در رثای خودت در حالی که زنده ای و بنویسم گرچه هر چه بنویسم را ممکن است از سر تواضع یا شناخت بهتر خودت حمل بر اغراق بدانی. برای من خود تو انسان فوق العاده ای هستی با علم به ضعف های رفتاری که خاص خودت است. از بعضی ابعاد خیلی قبولت دارم اما در جاهایی هم اصلا . جاذبه هایت بر دافعه هایت می چربد برای کسی که تور می شناسد برای طولانی مدت و برای کسی که تور را نمی شناسد در کوتاه مدت. این شخصیت عجیب توست که در کوتاه مدت و بلند مدت هر دو محبوب می شوی منتها تفاوتش این است که در بلند مدت ضعف هایت را می شناسند و با علم به آنها هم دسوت داشتنی هستی که از نظر من این دومی ارزشمند تر است. بدانیم که بی عیب و نقص نیستی اما نمیه لبریز لیوان را ببینیم و با سر ریزهایش کاری نداشته باشیم.
آقا این پسوردش چی هست که نمیشه وارد شد خب؟ مگه عوض کردین پسورد قدیمی را . تازه قسمت ورود به وبلاگ هم که نداره یا من تدیدم لابد
کلی اشکال تابپی دارم ببخشید به خاطر این کیبورد جدیده که حروفش نیست و من گاهی اشتباه می کنم. و البته دوباره بررسی نکرده ارسال می کنم
هر چند خواندن متن اولی کمی سخت بود، اما سپاسگزارم از حسن نظرت. نمی‌خواهم وارد تسلسل تعارفات شوم. بی‌شک چنین رثایی در خور من نیست چه در زمان حیاتم و چه بعد از آن.
اگر آدمی را مانند کوه یخی بدانیم که تنها اندکی از آن بیرون از آب است، شاید برخی نمود بیشتری داشته باشند، اما آنچه بیشتر حایز اهمیت است آن بخشی است که نادیده مانده است. 
امثال من بیشترِ آن چیزی را که هستند رو می‌کنند شاید این در ابتدا جذاب بنماید اما نشانه بهتر بودن نیست.
رمز بلاگ همان قبلی است با این تفاوت که تعداد اعضا را در انتهای آن باید گذاشت.
ضمنا واد شدن هم آسان است.
برو به
به سمت چپ و بالا نگاه کن تا گزینه ورود به سایت را ببینی
راستی یوزر هم عوض شده است
همان قبلی است+iha
برای من هم خواندن رثاهایی که از سر صدق نوشته شده و شایسته و برازنده‌ی آن بزرگامرد یا بزرگازن باشد هم لذّت‌بخش و هم آموزنده است. از جمله مواردی که در ذهنم مانده همان سوگ‌نوشته‌ی دکتر خروش در رثای مرحوم دکتر شهیدی است. بعضی یادنامه‌ها هم شاید ادبیات رثایی نداشته باشند، امّا می‌توانند خیلی جالب و آموزنده باشند مثل نوشته‌ی آقای قائد درباره‌ی شاملو در کتاب دفترچه‌ی خاطرات و فراموشی (به نظرم با عنوان مردی در آستانه) یا کتاب دکتر شفیعی کدکنی درباره‌ی اخوان با عنوان «حالات و مقامات م. امید».
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی